2030 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLERİ

2030 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLERİ

Land Rover, Global Tedarikçilerini 2030 Yılı Sürdürülebilirlik Hedeflerine Uyum Sağlamaya Davet Ediyor

Land Rover, Bilime Dayalı Hedefler Girişimi’nin (SBTi - Science Based Targets Initiative) de onayıyla belirlediği 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını azaltmayı ve 2039 yılına kadar Land Rover'ın tedarik zincirinden, ürünlerine ve operasyonlarına kadar tüm alanlarda karbon nötr olmaya yönelik sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmeyi planlıyor. Şirket bu doğrultuda global tedarik ağını bu hedefleri gerçekleştirmek konusunda destek olmaya davet ediyor.


Land Rover, tüm değer zinciri genelinde karbon nötr olma hedefini gerçekleştirerek hem insanlara hem müşterilere hem de dünyamıza fayda sağlanmasını amaçlıyor. Şirketin bu amaca yönelik taahhütleri ise ancak değişime yönelik aynı vizyonu paylaşan tedarikçilerle yakın iş birliği içinde gerçekleştirilebilir. Bu nedenle Land Rover birinci kademe global tedarikçi ağını (ürünler, hizmetler ve lojistik) bir yandan mevcut kalitesini korumayı sürdürürken bir yandan da 2030 hedeflerine uyum sağlamaya davet etti.


Land Rover bu doğrultuda, birinci kademe tedarikçilerinden karbonsuzlaştırma yol haritalarını belirlemelerini, hedeflerine yönelik ilerlemeyi şeffaf bir şekilde raporlamalarını ve göstermelerini isteyecek. Bu süreç, tedarikçilerin karbon raporlarını açıklamasını ve aynı düzeyde karbon azaltımı sağlamak için kendi tedarik zincirleriyle iş birliği yapmalarını da içerecek. Land Rover bu doğrultuda davetini dünya çapında toplam 5.000'den fazla şirketten oluşan tedarik ağıyla paylaştı.


Land Rover, Reimagine stratejisi kapsamında, tüm değer zincirini karbon nötr hale getirerek, döngüsel ekonomi ilkelerini benimseyerek ve 2030 yılının sonuna kadar tamamen elektrikli ürün serilerine geçerek, sürdürülebilirliğin ön planda olduğu modern lüks araçlar sunmak amacıyla kapsamlı bir dönüşüm sürecinden geçiyor.


SBTi taahhütlerimizi yerine getirmek ve 2039 yılına kadar tüm tedarik zincirimizde karbon nötr olma hedefimize ulaşmak Land Rover'ın endüstriyel stratejisinin arkasındaki temel sebepler arasında yer alıyor. Bu iddialı hedeflere ancak birlikte ulaşabiliriz, bu nedenle tedarikçilerimizi bu zorlu ve bir o kadar da heyecan verici yolculukta bize katılmaya davet ediyor, tüm tarafların önemli, ölçülebilir hedeflere ulaşmasını sağlamak için mevcut ilişkilerimizi güçlendiriyoruz.


BARBARA BERGMEIER
JAGUAR LAND ROVER ENDÜSTRİYEL OPERASYONLAR DİREKTÖRÜ

Vizyonumuz, global otomotiv sektöründe tüm mobilite konseptlerine yönelik öncü, premium aydınlatma ve elektronik sistemleri sunmaktır. ZKW olarak daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru çıktığı bu yolculukta Land Rover’ın yanındayız. Bu doğrultuda biz de çevreyi korumayı ve çevresel etkiyi azaltmayı taahhüt ediyoruz. Bu taahhüdümüz doğrultusunda sorumluluk alıyor, şirketimizde Bilime Dayalı Hedef Girişimi (SBTi) doğrultusunda iyileştirmeler yapıyor ve 2025 yılı sonuna kadar üretim tesislerimizi CO2 nötr hale getirmeyi planlıyoruz.


WILHELM STEGER
ZKW GROUP CEO’SU

LAND ROVER YENİ TESİSİ İLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

LAND ROVER YENİ TESİSİ İLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Land Rover, yeni nesil araçlarını test etmek üzere açılışını yaptığı tesisiyle elektrifikasyon ve bağlantı çağına doğru bir adım daha attı.
LAND ROVER VE TEKNOLOJİ DEVİ NVIDIA OTONOM ARAÇLAR İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

LAND ROVER VE TEKNOLOJİ DEVİ NVIDIA OTONOM ARAÇLAR İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Land Rover, “Reimagine” stratejisinin parçası olarak lider teknoloji firması NVIDIA ile iş birliği yaptı.
LAND ROVER, HİDROJEN YAKIT HÜCRELİ BİR DEFENDER PROTOTİPİ GELİŞTİRECEK

LAND ROVER, HİDROJEN YAKIT HÜCRELİ BİR DEFENDER PROTOTİPİ GELİŞTİRECEK

Land Rover, yeni Defender temel alınarak tasarlanan hidrojen yakıt hücreli bir elektrikli araç (FCEV) prototipi geliştiriyor. Testlerin de bu yıl içinde başlaması planlanıyor.